top of page
  • hanacekduchovno

Koho volit? / Volby 2021

Aktualizováno: 12. 11. 2021

Po čtyřech letech jsou tady zase - Volby! Koho, ale volit? Nechci k volbám, protože se mi nelíbí, žádná strana? Nezajímám se o politiku? Tomu všemu se dnes budeme věnovat. Vítejte!

Dnešní téma je poměrně atypické a asi si říkáte: „Co to má společného s duchovnem?“ Bohužel víc, než si možná myslíte… Za pár hodin se otevřou volební místnosti a my společně rozhodneme o budoucnosti naší země. Má to, ale jeden háček. Ten kdo se ujme po volbách moci, bude nastavovat pravidla a bude mít větší slovo. Hravě se tak může stát, že bude prosazeno něco s čím absolutně nesouhlasíte, anebo je to dokonce proti Vašemu přesvědčení.


Pokud Vás zajímají otázky jako: Kolik budu platit za energie? Kdo dostaví Dukovany? Kam se posune ekonomika naší země? Kdo bude ministr zdravotnictví? Nebo: Co se bude dít se státním dluhem? Pak vězte, že je nejvyšší čas vyrazit k volbám. Řeči ve stylu, že jeden hlas nic nezmění, nejsou navzdory populárnímu přesvědčení pravda. Skoro polovina občanů v tomto státě, nechodí k volbám, protože si myslí, že nic nezmění a jejich účast je zbytečná. To důležité, k čemu Vás chci vyzvat je, abyste šli k volbám. Má to smysl a můžete tím pozitivně ovlivnit budoucnost celého vesmíru… Dobře tak, až tak asi ne, ale minimálně ovlivníte to, co se zde bude dít další čtyři roky. A to není málo! Minulá generace možnost volit neměla. My ji máme a proto je špatné, ji svévolně nechávat ležet ladem. Nestěžujme si v hospodě u piva na Kalouska. Nenechme rozhodování na “boomerech“, ale konejme sami. (Ovšem pouze pokud nechcete volit A. Babiše. Potom radši zůstaňte doma a nikam, natož k volbám, nechoďte.😊)


Důvodem, proč jsou některé strany, pro nás nebezpečné, je především jejich umělý extrémismus, který vyvolává falešný strach a v dezinformacích, kombinovaných s polopravdami, vypadají tyto strany jako zachránci. Proto bychom měli zvážit zda je vhodné volit strany jako: ANO, SPD, Volný blok, ČSSD nebo Trikolóra. Zároveň se, ale také nenechme zhypnotizovat hraním harmonikáře s dredy nebo se bezhlavě nezamilujme do Jurečky. Přestaňme hledat spasitele. Každé volby nějakého mají. Jednou je to tento po druhé zase tamten. Volme se zdravým rozumem kandidáty, kteří hájí naše názory. Ať už ekonomické, náboženské či morální.


Na závěr chci všem z Vás, kdo šli nebo půjdou k volbám, poděkovat. Dále budu velice rád pokud pod článkem zanecháte smysluplný komentář, rozvinete diskuzi a budete sdílet svým přátelům a známým.


Text: Jan Hanáček / Ilustrační obrázek: Seznam zprávy



50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page