top of page
  • hanacekduchovno

Rusko vs. USA – Round II.

A je to opět tady… Téma covidu začíná být "out" a všichni řeší důležitější věci, například politiku. Pomalu, ale jistě se začínají šířit dezinformace a lži, kombinované s nejasným stavem věci ohledně politiky Ruska. Jako by toho bylo málo, rozjíždí se nekontrolovatelná potyčka mezi Ruskem a USA. Úředníci a ministři v Americe tvrdí, že přesně ví, kdy válka vypukne. Znají datum, hodinu a minutu. Mají dopodrobna zmapované vojsko, zbraně a kebabové stánky. Tuto informaci jim údajně poskytla tajná služba. První otázka, kterou je třeba si položit zní: „Není trochu divné, že Americká vláda tuto informaci říká veřejně?“ Nepřítel naslouchá… Myslet si, že když to vysílám v Evropě, tak se to nedostane k Putinovi, je naivní. Očekávat, že nepřítel, na základě uniklých informací nezmění taktiku, je naivní. Vykřikovat informace od tajné služby do světa, je naivní. Vyhrožovat muži s početnou armádou a laškovným pohledem na západ, je hloupost nejvyšší ráže.


Abychom, ale byli objektivní je třeba si přiznat, že kroky Ruska a jeho očerňování západu z agrese či Ukrajinců z genocidy, mají stejně reálný základ jako funkčnost vakcíny Sputnik. Může to být pravda a fungovat to, ale spíš není.


Když si shrneme fakta, tak pro Rusko je v současné době nereálné zahájit invazi na Ukrajinu, pokud nebude mít pomoc zevnitř státu. Co, ale může udělat jsou vojenské přelety nad Evropou, či jiné vojenské operace, které budou mít katastrofální následek. Dalším faktem je i to, že válka stojí peníze a to nemalé. Celá potenciální akce, by tak mohla shořet i na tomto faktoru. Na závěr chci zmínit to, že i když situace vypadá stabilizovaně, nepolevujme v modlitbě.


Pokud se Vám článek líbil budeme rádi za podporu prostřednictvím sdílení mezi přátele a známe…


Text a obrázek: Jan Hanáček



25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page